Amit a medencék vízkezeléséről tudni érdemes

Amit a medencék vízkezeléséről tudni érdemes

A medence vízkezelése igen fontos feladat egy családi tulajdonban lévő medence esetében, és még nagyobb jelentőséggel bír a higiénia a nagyobb fürdőkomplexumokban, ezért érdemes tisztában lenni az alapvető tudnivalókkal.

A medence tisztántartásának alapvető feltétele a szűrés és vízforgatás, így a víz a mechanikai szennyeződésektől tisztul, és a folyamatos áramlás a vegyszerek tökéletesebb elkeverésében is segít. Ezt vízforgató és szivattyú berendezés hajtja végre. Ezen kívül a víz tisztán tartását egy szűrő is segíti, mely a víz felszínén lebegő szennyeződéseket is eltávolítja.

Fontos a víz kémiai egyensúlyának beállítása, mert a víz akkor lesz ragyogóan tiszta, ha erre odafigyelünk. Ezen kívül a pH-értékre is érdemes figyelni, a medencékhez ajánlott pH érték kissé lúgos, ami hozzájárul a fürdőző kényelméhez, mivel az emberi szem pH-értéke 7,5 körül van, így nem csípi.

A fertőtlenítésre szolgáló vegyszerek szükségesek, ugyanis azok pusztítják el a vízben jelenlévő mikroorganizmusokat; baktériumokat, algákat, gombákat és vírusokat. Ezek sajnos az eső, a szél és az emberek által folyamatosan a vízbe kerülnek, ezért fontos a medence rendszeres fertőtlenítése.

Ne hanyagolja el a medence vízkezelését, és szakszerű segítségért forduljon hozzánk bizalommal!

Blog bejegyzések

 • Új! Fedezze fel a műfű előnyeit

  2018 május 22. / Hasznos tanácsok

  Meseszép és örökzöld: Tökéletes gyep mindenkor, költség és időmegtakarítás. Minimális karbantartási igény: Egész évben élvezhető friss zöld pázsit, még az árnyékos helyeken is.

 • Miért pont a kerti gázgrillek?

  2018 január 11. / Hasznos tanácsok

  A kerti sütés nem véletlenül olyan népszerű, hiszen friss levegőn, zöld környezetben készíthetünk ínycsiklandó ételeket, a sütést pedig összeköthetjük egy szórakoztató vendégséggel is. Már csak azt kell eldönteni, milyen grillsütőt vásároljunk.

 • Medencék építése: Milyen legyen?

  2018 január 11. / Hasznos tanácsok

  Medencét szeretne építtetni a kertbe? Ehhez tudnia kell, milyen medence épüljön meg a kiszemelt helyre. Medencét választhat alapanyag szerint, így például léteznek műanyag, vagyis kerámia medencék, de betonfalú és fémfalú medencéket is építtethet fólia burkolattal, továbbá kerülhet a medence belső falára csempe vagy mutatós üvegmozaik is.