Az arzénmentesítés fontosságáról

Az arzénmentesítés fontosságáról

Magyarországon az egyik leggyakrabban előforduló ivóvíz mérgező anyag az arzén, melynek veszélye abban rejlik, hogy színtelen és szagtalan. Az arzénmentesítésnek így komoly szerepe van hazánk vízhálózatában, de vegyük sorra az arzénmérgezés veszélyeit, illetve tüneteit.

Arzénmentesítés nélkül az ivóvízben koncentrálódott arzén roppant mérgező az emberi szervezet számára. Hosszabb távon az arzénmérgezés felelős lehet a bőr-, tüdő-, hólyag- és veserák kialakulásában. Kisebb koncentrátumban okozhat szédülést, fejfájást, gyengeséget. A későbbiek során máj és csont degeneráció is előfordulhat. Ha az arzénnal teli vízből sok kerül a szervezetbe, hányingert, hányást és hasmenést okozhat, és azonnali orvosi segítség szükségeltetik. Amennyiben az arzénmérgezés súlyossá válik, halálhoz is vezethet, akár egyetlen nap leforgása alatt. Ezért nagyon fontos, hogy ivóvízhálózatunk arzénmentesítve legyen!

Ne várja meg, amíg kialakul a baj! Forduljon hozzánk bizalommal arzénmenetesítésért!

Blog bejegyzések

 • Új! Fedezze fel a műfű előnyeit

  2018 május 22. / Hasznos tanácsok

  Meseszép és örökzöld: Tökéletes gyep mindenkor, költség és időmegtakarítás. Minimális karbantartási igény: Egész évben élvezhető friss zöld pázsit, még az árnyékos helyeken is.

 • Miért pont a kerti gázgrillek?

  2018 január 11. / Hasznos tanácsok

  A kerti sütés nem véletlenül olyan népszerű, hiszen friss levegőn, zöld környezetben készíthetünk ínycsiklandó ételeket, a sütést pedig összeköthetjük egy szórakoztató vendégséggel is. Már csak azt kell eldönteni, milyen grillsütőt vásároljunk.

 • Medencék építése: Milyen legyen?

  2018 január 11. / Hasznos tanácsok

  Medencét szeretne építtetni a kertbe? Ehhez tudnia kell, milyen medence épüljön meg a kiszemelt helyre. Medencét választhat alapanyag szerint, így például léteznek műanyag, vagyis kerámia medencék, de betonfalú és fémfalú medencéket is építtethet fólia burkolattal, továbbá kerülhet a medence belső falára csempe vagy mutatós üvegmozaik is.