Medencefedés

Használjon Ön is polycarbonát medencefedést, hogy a tél ne legyen az ellensége!

Sok embernek gondot jelent a medence hatásos megóvása a téli időjárás viszontagságaival szemben. A minőségi medencefedés nem csupán a szennyeződésektől és az idő előtti lehűléstől védi a medence vizét, hanem a hideg ellen is tartós megoldást kínál.

Több szempontból is hatékonyan véd meg a polycarbonát medencefedés. Optimális védelmet nyújt a burkolatnak, hogy az ne károsodjon a fagy miatt, valamint a medence gépészeti rendszerét is biztonságban megőrzi a következő fürdőszezonig.

Az általunk kínált medencefedések igazán esztétikusak, ezért mutatós elemei lesznek kertjének. Számos különböző alakú medencefedés áll rendelkezésére azért, hogy a stílusának legmegfelelőbb darabot választhassa a medence megóvására. A medencefedést hosszított sínes változatban is kérheti, így a használati időszakban teljesen letolhatja a medencéről a fedést és élvezheti a szabadban úszás örömeit.

Ha hosszú ideig, problémamentesen szeretné használni medencéjét, tegye időt állóbbá medencefedés segítségével!

Kisgyermekes családoknál állandó problémát jelent az úszni még nem tudó gyermek védelme. A véletlen vízbeesés tragikus következményekkel járhat. Ugyanígy érvényes ez a család kedvenceire, a kistestű kutyákra, macskákra.
Alapfeltétel az, hogy a medencefedés nyílászárói kulccsal zárhatóak legyenek, és a fedést alkotó modulok véletlenszerű mozgatását stabilan rögzítő stiftekkel, beakasztókkal megakadályozzuk. Motoros mozgatású fedések esetében a vezérlőpanel, és távirányító gombok, kulccsal zárható dobozban legyenek elhelyezve.

Napjaink világméretű problémája az emelkedő energiaárak és az egyre nagyobb mértékű környezetszennyezés. Az energiatakarékos megoldások alkalmazása már az egyén, vagy család szintjén is nagyon sokat jelenthet. Egyrészt azzal a megnyugtató tudattal élhetünk, hogy mi is tettünk valamit az ügy érdekében, de sokkal inkább kézzelfogható és érzékelhető a pénztárcánkra gyakorolt pozitív hatás. A medencék üzemelése természetesen rezsiköltségekkel jár. A költségek jelentős hányada a medence felfűtéséhez és hőmérsékletének szinten tartásához szükséges elhasznált energia ára.
A medence hőveszteségének 70-80%-a vízfelületen fellépő párolgásból ered. A medence fölé telepített fedésekkel jelentősen csökkenthető az elpárolgás és ezzel arányosan a hőveszteség is. A párolgásból eredő hőveszteség csökkentésén túl a medencefedés biztosította üvegházhatás, pedig költségek nélkül növeli a fedés alatti tér, és a víz hőmérsékletét.

A medence üzemeltetésével, fenntartásával járó rezsiköltségek csökkenése két tényezőből adódik össze. Egyrészt az előzőekben részletezett fűtésenergia megtakarításból, és másodsorban a vízminőség beállításához szükséges vegyszerek szükségletének csökkenéséből. Medencefedések telepítése után kevesebb szennyeződés kerül a vízbe. Szennyeződések alatt értjük a mikroszkopikus méretű spóráktól kezdve a nagyobb méretű szennyeződésekig, pl. falevelek, faágak, rovarok, por, föld. A kevésbé szennyezett medencevíz természetesen kevesebb fertőtlenítőszert kíván. Tapasztalat az, hogy a pH értéke a víznek lecsökken. Alacsonyabb pH érték mellet természetesen pH csökkentő vegyszerből is kevesebbet kell adagolnunk.
Természetesen a medence takarítását, karbantartását 100%-an nem tudjuk kiváltani, viszont ritkábban kell egy fedés alatt porszívózni a medencefeneket, és kevesebb alkalommal kell használnunk a fölözőhálónkat, a felszínen úszó falevelek stb. levadászásához.

Kültéri medencék használhatóságát nagyban befolyásolja az időjárás. A polycarbonát medencefedések, főleg a járható magasságú típusok, kiválóan alkalmasak arra, hogy medencénket kedvezőtlen feltételek mellett is (alacsony hőmérséklet, eső, szeles idő) használhassuk. A medencefedés alatt nincs, vagy legalábbis észrevehetetlen a légmozgás. A hőmérséklet magasabb, mint a környezet hőmérséklete. Ezek a körülmények kiváló lehetőségeket teremtenek a sporthoz, vagy wellness tevékenységhez.
Ugyanakkor eredményesen hosszabbíthatja meg a fürdőszezont akár évi 4 hónappal is. Medencefedés nélkül egy kültéri medence optimális időjárási körülmények mellett átlagosan május végétől augusztusig használható. Medencefedés telepítése után akár áprilistól októberig élvezhető a medencénk.

Ha még a medence is tervezés alatt áll. Ekkor még nagy mozgási szabadságunk van a számunkra ideális fedés kiválasztásában. Mire kell figyeljünk: először is minél szélesebb egy medencefedés annál mélyebbre kell nyúlnunk a pénztárcánkba. Figyelembe kell venni, hogy a medencefedések sínpályákon futnak, (kivétel a sín nélküli fedések) amelyek telepítéséhez stabil, folyamatos, és kellő szilárdságú alapot kell biztosítani. Ha például egy téglalap alakú medencéhez római lépcsőt építettünk, és ez pont a téglalap hosszanti oldalára került, ekkor a medence fedését is szélesebb modellekkel tudjuk megoldani, amelyek akár 30-40 % -al is megdrágíthatják a fedést.
Természetesen a medencefedések között is vannak, amelyek extra igényeket elégítenek ki. Az egyéni igények kielégítése már az úgynevezett méretre gyártott fedésekkel történik. Közös jellemzőjük, hogy egy bizonyos medencéhez készülnek a megrendelő által meghatározott felszereltséggel.
Legfontosabb kérdés az, hogy mire akarjuk használni, és milyen környezetben fog állni a medencefedés. Egy szépen megtervezett kert látványát egy a tájba belesimuló alacsony kosárgörbe keresztmetszetű fedés nem zavarja meg. Ugyanakkor az alacsony belmagasság megakadályozza a zárt állapot melletti használatot. A fürdőszezon meghosszabbítását ezért igazából csak a járható magasságú fedések biztosítják, amelyek viszont méretükből adódóan a kert és udvar meghatározó "látványosságává" válik.

A medencefedés megjelenését, esztétikáját különböző extrafelszerelésekkel lehet javítani:

  • Üvegszerűen átlátszó héjjalás. Esztétikailag a legszebb fedéseket lehet előállítani az üvegszerű héjalással, viszont vannak hátrányai is. Drágább, hőszigetelési tulajdonságai gyengébbek, és sérülékenyebb, mint a standard 8mm vastag polycarbonát héj.
  • Színes merevítő alumínium profilok
  • Sínhosszabbítás, amellyel a medencéről való teljes letolhatóságot tudjuk elérni
  • Alapfelszereltségen túli ajtók. Melyekkel a fedés zárt állapota mellet megkönnyíthetjük a medence megközelítését.
  • Horizontálisan nyíló csapóajtó a homlok vagy hátfalon. Magasabb medenceperem, vagy szegélykő esetén a csapóajtók felhajtása és rögzítése után akadály nélkül tudjuk a fedést a medencéről letolni.

Kérem, keressenek meg bármilyen kérdésük lenne a medencefedésekkel kapcsolatosan.

Blog bejegyzések

  • Medence rekonstrukció

    2023 szeptember 15. / Történetek

    Cégünk számára egy izgalmas és kihívásokkal teli projektbe kezdhettünk, amikor megkaptuk a megtisztelő feladatot, hogy elvégezzük egy elhasználódott fólia béléses medence rekonstrukcióját. A medence felújítása nem csak egy egyszerű munka, mert nem lehet tudni miként történt a betonban a korábbi csövezeték kiépítése.

  • Álommedence kivitelezése: Prémium üvegmozaik és vízgépészet

    2023 szeptember 8. / Történetek

    Üdvözöljük blogunk legújabb részében, ahol egy igazi vízi csoda megvalósításának történetét és lenyűgöző eredményét osztjuk meg Önnel. Ezúttal egy 11x4 méteres beltéri medence elkészítésének izgalmas utazására invitáljuk Önt, amely üvegmozaikkal burkolt és feszített víztükrű kivitelben pompázik.
    Ebben a blogbejegyzésben bemutatjuk az üvegmozaik medencék varázslatát, és részletesen bepillantást nyújtunk a prémium minőségű vízgépészet és kivitelezés kulisszái mögé. A megrendelői álom megvalósítása soha nem volt ilyen izgalmas és látványos!
    Képekkel illusztrált leírásunkban megmutatjuk, hogyan teremtettünk egyedi és lenyűgöző élményt a medence szerelmeseinek. Vezesse be magát az álmodozás és inspiráció világába, és készüljön arra, hogy medenceszépségekbe merüljön!

  • 7+1 kérdés masszázsmedencékkel kapcsolatban

    2020 május 13. / Hasznos tanácsok

    Leggyakoribb kérdéseinket összegyűjtöttük masszázsmedencéinkkel kapcsolatban.