Milyen szaunát válasszak?

Milyen szaunát válasszak?


A szauna jótékony hatásai széles körben ismertek: méregtelenít, serkenti a vérkeringést és a súlyvesztést is elősegíti. Télen kifejezetten jól esik kicsit megpihenni a kellemes forróságban, így egyre többen választják otthonukba is a saját szauna beépítését. Azonban szaunából is többféle létezik. Vajon melyik az Ön számára a legideálisabb?

A jól ismert finn szauna általában klasszikus alapanyagból, a Finnországban is megtalálható lucfenyőből készül. Ennek a fa alapanyagnak az előnye, hogy magába szívja a nedvességet. Egy fémkályha adja a hőtermelést, illetve köveket is szokás a tetejére pakolni, amiket aztán vízzel locsolnak. Így születik meg a finn szauna élménye.

A gőzszauna szintén jól ismert típusa a szaunáknak, a különbség annyi, hogy ennél magasabb a páratartalom, vagyis nem ritka a 100%-os párásítás, melyet gőzgenerátor idéz elő. A hőmérséklet itt alacsonyabb, ezért kevésbé megterhelő a szervezet számára. Jót tesz a légúti betegségeknek és a bőrnek is, ellazítja a testet.

Az infraszauna valamivel újabb megoldásnak számít. A modern kabinokban alacsonyabb a hőmérséklet, gyorsabban felmelegszik és a test hevül fel, nem a levegő. Az infrasugarak használatának köszönhetően sokkal hatásosabb, mint a hagyományos szaunák.

Amennyiben szeretne otthonában felfrissülni, keressen minket szaunákkal kapcsolatos igényeivel!

Blog bejegyzések

 • Új! Fedezze fel a műfű előnyeit

  2018 május 22. / Hasznos tanácsok

  Meseszép és örökzöld: Tökéletes gyep mindenkor, költség és időmegtakarítás. Minimális karbantartási igény: Egész évben élvezhető friss zöld pázsit, még az árnyékos helyeken is.

 • Miért pont a kerti gázgrillek?

  2018 január 11. / Hasznos tanácsok

  A kerti sütés nem véletlenül olyan népszerű, hiszen friss levegőn, zöld környezetben készíthetünk ínycsiklandó ételeket, a sütést pedig összeköthetjük egy szórakoztató vendégséggel is. Már csak azt kell eldönteni, milyen grillsütőt vásároljunk.

 • Medencék építése: Milyen legyen?

  2018 január 11. / Hasznos tanácsok

  Medencét szeretne építtetni a kertbe? Ehhez tudnia kell, milyen medence épüljön meg a kiszemelt helyre. Medencét választhat alapanyag szerint, így például léteznek műanyag, vagyis kerámia medencék, de betonfalú és fémfalú medencéket is építtethet fólia burkolattal, továbbá kerülhet a medence belső falára csempe vagy mutatós üvegmozaik is.