Szauna, a „szegények kórháza”

Szauna, a „szegények kórháza”

Na persze a cím megtévesztő lehet, de cikkünkből minden kiderül. Merüljünk is el a szaunák világában:

 • A szauna ősi finn tradíciókra alapuló szabadidős tevékenység, mely során egy kis faépítményben az arra vágyók „kiizzadhatják” magukból a feszültséget.
 • A mai szauna a régitől már majdnem teljesen eltér, ám Finnországban még mindig találhatók olyan finn szaunák, melyek követik a régi hagyományt. Ezek az úgynevezett füstös szaunák, melyek nem rendelkeznek kéménnyel.
 • A finnek életében nagyon fontos a szauna: egyesek úgy hívják, a „szegények kórháza”, mások pedig úgy tartják, hogy akin sem az alkohol, sem a szauna nem segít, az meg fog halni.
 • Többféle szaunát használnak a finnek, ezek közül a legnépszerűbb a gödör és a gerenda szauna. A gödör szauna neve onnan ered, hogy a legelső szaunák valóban csak gödrök voltak a földben, a gerenda szaunákat viszont már a föld felszínére építették.

Érdeklődni szeretnének a szauna fajták iránt? Esetleg szauna építés kapcsán keresnének minket? Állunk rendelkezésükre!

Blog bejegyzések

 • Új! Fedezze fel a műfű előnyeit

  2018 május 22. / Hasznos tanácsok

  Meseszép és örökzöld: Tökéletes gyep mindenkor, költség és időmegtakarítás. Minimális karbantartási igény: Egész évben élvezhető friss zöld pázsit, még az árnyékos helyeken is.

 • Miért pont a kerti gázgrillek?

  2018 január 11. / Hasznos tanácsok

  A kerti sütés nem véletlenül olyan népszerű, hiszen friss levegőn, zöld környezetben készíthetünk ínycsiklandó ételeket, a sütést pedig összeköthetjük egy szórakoztató vendégséggel is. Már csak azt kell eldönteni, milyen grillsütőt vásároljunk.

 • Medencék építése: Milyen legyen?

  2018 január 11. / Hasznos tanácsok

  Medencét szeretne építtetni a kertbe? Ehhez tudnia kell, milyen medence épüljön meg a kiszemelt helyre. Medencét választhat alapanyag szerint, így például léteznek műanyag, vagyis kerámia medencék, de betonfalú és fémfalú medencéket is építtethet fólia burkolattal, továbbá kerülhet a medence belső falára csempe vagy mutatós üvegmozaik is.