AKCIÓS TERMÉKEK

CALDERA SPAS
masszásmedence

MEDENCÉK

MEDENCEFEDÉS

VÍZKEZELÉS, VÍZTISZTÍTÁS

SZÖKŐKUTAK

MOZAIK

SZAUNA
Kedvezmény a bemutatótermi kabinokra!

GŐZKABINOK

USZODAI VÍZKEZELŐ BERENDEZÉSEK

KIKAPCSOLÓDÁS
vicces képek, videókNYITVA TARTÁS
Hétfőtől-Péntekig:
8:00 - 16:00 óráig
Szombat: zárva

 

Medence a tó partján

A hangulatos tóparti környezet szinte sugallta a szokatlan medencetér kialakítást, elhelyezést. Szakítva a megszokott elrendezéssel a wellness-tér - nyugalmat sugározva magából - a praktikusan átgondolt otthon központja. Nagy üvegfelületek megnövelik a teret, az üvegtető természetes megvilágítást biztosít nem csak a medence-, de a lakótérben is. A lakás minden része dicséri a megrendelő ötletgazdagságát, egyéni stílusát, a tervezők és kivitelezők összehangolt munkáját.

Úgy kezdődött - mesélte vendéglátónk, - hogy erre felé sétálva megláttuk a kis tavat, amibe rögtön beleszeretett a család. Az első benyomás döntőnek bizonyult, nem tudtuk máshol elképzelni családi fészkünket, csak ezen a festői tájon. Tervezgettük jövendő otthonunkat, melyben az elragadó környezet látványa kiemelt szerephez jutott. Gondolatainkban felvetődött egy tóra néző terasz, vagy „üvegfalú“ nappali. De ennél még merészebb ötletünk támadt - legyen az uszodatér - a világ és lakhelyünk közepe.

A medence a házzal együtt 4 éve épült. A tervező helyzetét megkönnyítette a körültekintő, céltudatos megrendelő. A család, tervezés előtt rengeteg szakirodalmat végigböngészett és így konkrét elképzelésük volt a medence kialakítását illetően. Érdekes csontalakja a tervező, kivitelező (Kardos László) fantáziájának köszönhető, mivel a háziak nem akartak szokványos medencét. A medencetér kialakítása is tükrözi építészeti igényességüket, bátran alkalmazva a szinteltolás lehetőségét is. Itt kapott helyet a wellness-tér funkciójához szorosan kapcsolódó szauna és masszázszuhany.

A bejárati ajtón belépő rögtön szembe találja magát az igényesen megtervezett „átlátható“ uszodatérrel, amely három oldalról körbejárható. A jobb oldalon elhelyezkedő nappaliból is jól belátható (erre a kisgyerekek biztonsága miatt volt szükség). A szemben lévő (tópartra néző) oldal eltolható ajtói nyáron a szabadtéri strandolás hangulatát keltik. A medencetér igény szerinti elválasztását a lakó- és szabadtértől könnyen kezelhető, esztétikus, a tér hangulatát nem befolyásoló szalagfüggönyök biztosítják. A szabadtér élményét fokozza a fix üvegkupola, amely természetes megvilágítást ad a lakótér nagy részének is. A szokatlan „csont alakú“ feszített víztükrű medencébe körültekintően megtervezett és igényesen kivitelezett római lépcső biztonságos és kényelmes bejutást biztosít. A teljes burkolat esztétikus, a medence formáját jól hangsúlyozó, igényesen kidolgozott üvegmozaik.

Beépített ellenáramoltató gondoskodik a sportosabb családtagok mozgásigényének kielégítéséről vagy a játékos szórakozásról. A medencevizet automatikus vezérléssel gázkazán fűti hőcserélő közbeiktatásával. A vegyszeradagolás figyelmet követel a tulajdonosktól (tervben van automatizálása), a megfelelő szűrést homokszűrő biztosítja.

A medencetér fűtése kellemes közérzetet nyújtó padlófűtés. Körültekintően méretezett páramentesítő garantálja az épület állagmegóvását.
A fent leírtak bizonyítják, hogy a tervező és megrendelő összhangja elengedhetetlen a minden építtetői igényt kielégítő kivitelezéséhez.

F.M. 
 
 
   
6000 Kecskemét, Ceglédi út 22. • Telefon: 76/509-700 • E-mail: info@kardosuszodatechnika.hu