AKCIÓS TERMÉKEK

CALDERA SPAS
masszásmedence

MEDENCÉK

MEDENCEFEDÉS

VÍZKEZELÉS, VÍZTISZTÍTÁS

SZÖKŐKUTAK

MOZAIK

SZAUNA
Kedvezmény a bemutatótermi kabinokra!

GŐZKABINOK

USZODAI VÍZKEZELŐ BERENDEZÉSEK

KIKAPCSOLÓDÁS
vicces képek, videókNYITVA TARTÁS
Hétfőtől-Péntekig:
8:00 - 16:00 óráig
Szombat: zárva

 

Arzénmentesítés granulált vas-hidroxiddal (adszorpció)

A szűrőben alkalmazott granulált vas-hidroxid (Bayoxide vagy GEH) adszorpciósan köti meg a vízben oldott arzént. A töltet kitűnő szűrést garantál, vagyis a vízben oldott arzén több, mint 90%-át képes megkötni. Ezzel garantálható, hogy a kezelt víz kevesebb mint 10 µg/l arzént fog tartalmazni. Néhány esetben azonban szükséges lehet egy pár napos vagy hetes próbaüzem. Mivel a szűrőtöltet az arzént megköti, a töltet idővel telítődik. Amikor a berendezés arzénmegkötő kapacitása érezhetően lecsökken, a töltetet ki kell cserélni. A telített szűrőtöltet veszélyes hulladék, melyet csak az erre kijelölt hulladéklerakóban szabad elhelyezni.

Ha a vízben határérték feletti a vas- vagy mangántartalom, akkor a szűrőanyag igen gyorsan telítődik, ezért ebben az esetben az arzénmentesítő előtt vas- és mangántalanítót kell beépíteni.
Mivel a szűrőanyag az arzénon kívül a foszfátokat és szilikátokat is megköti, alkalmazása elsősorban akkor gazdaságos, ha a nyersvíz foszfát- és szilikáttartalma alacsony. Ellenkező esetben az arzén más technológiával, pl. fordított ozmózissal, vagy vas-III-klorid és hipó mennyiségarányos adagolásával távolítható el.

 
 
   
6000 Kecskemét, Ceglédi út 22. • Telefon: 76/509-700 • E-mail: info@kardosuszodatechnika.hu