AKCIÓS TERMÉKEK

CALDERA SPAS
masszásmedence

MEDENCÉK

MEDENCEFEDÉS

VÍZKEZELÉS, VÍZTISZTÍTÁS

SZÖKŐKUTAK

MOZAIK

SZAUNA
Kedvezmény a bemutatótermi kabinokra!

GŐZKABINOK

USZODAI VÍZKEZELŐ BERENDEZÉSEK

KIKAPCSOLÓDÁS
vicces képek, videókNYITVA TARTÁS
Hétfőtől-Péntekig:
8:00 - 16:00 óráig
Szombat: zárva

 

Infrakabin

Miért válasszunk infraszaunát?

Az infraszauna egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen számos jótékony hatása ismeretes szervezetünkre. Az infraszauna használata során a test felmelegszik, így élvezhetjük jótékony, gyógyító hatásait, legyen szó izomsérülések enyhítéséről, gerincfájdalmak megszüntetéséről, vagy akár jelentős súlycsökkenésről. Emellett ne feledkezzünk meg arról, hogy az infraszauna elősegíti a jobb közérzet kialakulását is.

Az infraszauna mindenki számára kifejti jótékony hatásait. Legyen szó ízületi bántalmakról, gerinc- és végtagfájdalmakról, hatására számos tünet enyhül, vagy akár teljesen el is múlhat. Az infraszauna használata alatt a szervezet jelentős méregtelenítő folyamatokon megy keresztül, így megszabadulhatunk a káros anyagoktól, emellett súlycsökkenést is eredményezhet az izzadás elősegítésével.

Ha Ön is szeretne szép, sima bőrt és enyhítené ízületi panaszait, válassza otthonába az infraszaunát egészsége megőrzése érdekében! Infraszauna építésének igényével, egyedi ötleteivel forduljon cégünkhöz bizalommal! Kérdéseivel, tapasztalataival keresse munkatársainkat!

Az infravörös melegítőrendszer a szaunázás hagyományos előnyein kívül az alábbi élettani hatásokat nyújtja:

 • teljes relaxáció az izomszövetek ellazítása által
 • hosszú távon az öregedési folyamat lassítása
 • immunrendszer védekezőképességének javítása
 • vérkeringés stimulálása • passzív fitness-hatás
 • bőr mélytisztítása • cellulitis csökkentése
 • méreganyagok felszabadítása a szervezetben
 • kellemesebb közérzet az alacsonyabb hőmérséklet miatt (+60 C)

Előnyei

 • gyorsabb felfűtés (kb. 5 perc) és alacsonyabb energiafogyasztás (1850 W)
 • nincs nedvesség és nincs extra levegőmozgás
 • felhasználóbarát telepítés (nincs szükség külön elektromos kiépítettségre)
 • kis helyigény

Az infraszaunák működéséről és használatáról


1. AZ INFRAVÖRÖS SUGÁRZÁSRÓL

A szabad szemmel láthatatlan infraenergia tulajdonképpen azonos a napsugárzás jótékony, meleget adó tartományával. Káros hatása nincs, mint az UV-, vagy a mikrosugárzásnak. Az infrasugár a levegőn áthaladva behatol a szilárd testekbe, és felmelegíti őket.
Ahogy a légkört a föld, a levegőt közvetve az átmelegedett testek melegítik. A sugárzó hő hatása jól érzékelhető. Még hűvös időben is melegünk van, ha napsütés ér, viszont fázunk, ha árnyékba kerülünk. Miközben hőt szállít, az infravörös sugárzás jelentős energiaveszteség nélkül hatol át a levegőn és minden útjába kerülő szilárd tárgyat felmelegít.
A Nap energiájának legnagyobb részét infrasugárzással bocsátja ki. A Föld légköre a napsugárzás 7-14 µm közötti infratartományát engedi át leginkább, ez a természetes meleg a földi élet alapja.

2. MI TÖRTÉNIK AZ INFRASZAUNÁBAN

Az infrakabinban az infrasugarakat elektromos fűtőszálak generálják. A fűtőszálakat úgy helyezték el, hogy optimálisan irányuljanak a kabinban jelen lévő személy, vagy személyek felé. Ezek az infrasugarak azonosak a Nap sugárzásával, azzal a különbséggel, hogy hullámhosszuk optimális hatást fejt ki szervezetünkre és hatását napi 24 órán át élvezhetjük.

3. MI A KÜLÖNBSÉG A HAGYOMÁNYOS SZAUNA ÉS AZ INFRASZAUNA KÖZÖTT

 • Az infraszauna hatékonyabb, de mégis kíméletesebb változata a hagyományos szaunának.
 • Az infraenergia biztonságát a legszemléletesebben talán az bizonyítja, hogy a koraszülött osztályokon használatos inkubátorok is infrafűtéssel működnek.
 • Az infraszauna lényege, hogy a szaunakályha helyett alkalmazott infrasugárzók közvetlenül a testet melegítik, és a bőr mélyebb rétegeit is elérve még jobban izzasztanak, s egyúttal a szervezet jótékony folyamatait serkentik. Hatása gyors és intenzív, de az alacsony hőmérséklet folytán használata mégis kellemes, a hagyományos szaunánál kevésbé megterhelő.
 • A hagyományos szauna forró levegőjének a bőrfelületet csupán érintő hőhatásával szemben az infraenergia behatol a bőr mélyebb rétegeibe, így rövid idő alatt többszörös hőátadás és kiadósabb izzadás következik be.

Előnyei a hagyományos szaunához képest:

 • Életkortól függetlenül használható
 • A hőmérséklet alacsonyabb (40 – 60 °C-os), kellemesen száraz meleg
 • A gyors (5-10 perces) felfűtés után már 15-20 perc alatt intenzívebb az izzadás és nagyobb a kalóriaveszteség
 • Energiatakarékos (1,5-3 kW-os)

4. AZ INFRASUGÁRZÁS JÓTÉKONY HATÁSAI

Az infravörös energia az energiának egy olyan formája, amely a többi energiával ellentétben nem a levegőt használja fel közvetítő közegként. Ennek következtében az infrasugarak kevesebb, mint 20 %- ban melegítik csak fel a környező levegőt és több mint 80 %- ban magát a testet.

A mélyen fekvő szövetekben található nagy mennyiségű víz kiváló vezetőképességének köszönhetően az infrakabinban kibocsátott infravörös sugarak képesek egészen 4 cm mélyen a testbe hatolni. Ennél fogva pedig nem úgy működnek, mint egy, a bőrre tett meleg takaró. Az emberi test a sugárzószálak által kibocsátott sugarak 95 %- át képes elnyelni. Ez a mélyre ható sugárzás váltja ki a melegítő hatást az izomszövetekben és a belső szervekben. A test a szívverés és a pulzusszám növekedésével reagál erre.
Ennek a reakciónak a szívre gyakorolt hatása megegyezik egy kondicionáló edzés hatásaival. Orvosi kutatások bizonyítják, hogy az infraszauna használata edzi a szívet, mivel a test csökkenteni akarja a hőmérsékletét és ezért növeli a pulzusszámot. Ezzel egyidőben a test aktiválja az összes rendelkezésre álló hűtőrendszerét, amelyek közül az izzadás az egyik legfontosabb.

Az izzadtság elemzésekor kiderült, hogy az infrakabinban keletkezett izzadtság 80 %- ban vízből, 20 %- ban pedig toxikus anyagokból (pl. kadmium, nikkel, ólom, klór, stb.) áll. Ezek az anyagok a vesékben és a bőr alatt raktározódnak. Ennek hatására alakul ki a cellulitisz is. Az infrakabin használata során a szervezet kalóriavesztesége elősegíti a zsírszövetek leépítését és a szervezet méregtelenítését.

Egy átlagos kondíciójú személy egy infraszaunázás alkalmával kb. fél liter izzadságot termel, ami 300 Kcal elégetésével keletkezik. Ez kb. 3,5 - 5 km-es táv lefutásához hasonlítható. Az olyan szervezet, amely jobban alkalmazkodik a meleghez, könnyen kiizzadhat 600-800 Kcal-t, minden negatív következmény nélkül.
Az infrakabin központi szerepet játszhat a súly megőrzése és a szívizmok edzése szempontjából.

5. AZ EGÉSZSÉGRE GYAKOROLT HATÁSA, ALKALMAZÁSA KÜLÖNBÖZŐ BETEGSÉGEK ESETÉN

A számos kedvező hatás közül a legalapvetőbb az izzadás révén a bőr tisztulása és feszesebbé válása, valamint a szervezet keringési rendszerének frissítése, tornáztatása.
A vérkeringés hajszálerekben végződő érrendszeren keresztül kiszolgálja a sejtszintű élettani folyamatokat. Az immunrendszer részét képező nyirokrendszer egyúttal közreműködik salakanyagok eltávolításában, a szervezet méregtelenítésében.

A két rendszer harmonikus működése alapvető fontosságú, ezért az őket serkentő infraszauna gyakori használata az egészséges szervezet számára is igen hasznos.
Az infraszauna a szív- és érrendszeri problémák esetén – természetesen orvosi konzultációt követően – általában ajánlható. Az érfalak tornáztatása egyaránt jótékony hatású lehet az érelmeszesedéssel vagy a vérnyomásukkal küszködőknek is, a panaszok jellegétől függetlenül.
A vérkeringést a szív tartja mozgásban, a nyirokrendszer működését viszont az izomműködés biztosítja. A mozgásszegény életmód általában gátolja a perifériás keringést, ezáltal rontja az anyagcserét és a salakanyagok eltávolítását.

A méreganyagok felhalmozódása a test különböző helyein (bőr, izületek, belső szervek, stb.) a legkülönfélébb és főleg az alkattól függő tünetek kiváltója.
A testbe hatoló infraenergia a bőr mélyebb rétegeiben indítja el az izzadást, és így még az egyébként nem könnyen távozó nehézfémek kiürülését is elősegíti a hajszálereken, illetve pórusokon keresztül.
Meghűlés vagy influenza esetén az infraszauna jelentősen gyorsítja a gyógyulást.
Az infraszauna a kozmetikai és fittneszszalonok kedvelt berendezése, mert hatása gyors és látványos.
Működési elvéből adódóan rendkívül alkalmas a sportolók bemelegítésének előidézésére, megelőzhetők vele a sportsérülések.

Izületi és izomsérülések esetén rehabilitációs alkalmazása is elterjedt.
A fogyást illetően egy gramm izzadás kb. 0,5 – 0,6 kcal kalóriaveszteséget jelent. A hagyományos forrólevegős szaunában egy átlagos állapotú személy könnyedén veszít közel 500 gr izzadtságot, ez az infraszaunában 20-30 perc alatt a két-háromszorosára is nőhet az ennek megfelelő kalóriavesztéssel együtt, ami nagy intenzitású sporttevékenységgel egyenértékű.
A kozmetikai alkalmazás szempontjából a bőr regenerálódása mellett fontos, hogy fokozza és gyorsítja a cellulitiszes kezelések hatását.

Általánosságban elmondható, hogy egészséges emberek korlátozás nélkül használhatják az infrakabint. Terhesség, magas vérnyomás, fertőző betegség vagy sebészeti beültetés esetén feltétlenül csak orvosa hozzájárulásával használja az infraszaunát.

6. HOGYAN HASZNÁLJUK AZ INFRAKABINT?

A használat lehet kúra- vagy alkalomszerű. Itt is a rendszeresség a legelőnyösebb.
Általános alapelvként itt is érvényes, hogy az emberi szervezetnek a teherbírása egyénenként, illetve a mindenkori fizikai állapot szerint változik.
Mielőtt levetkőzik, kapcsolja be az infraszaunát, állítsa a hőmérsékletszabályozót a kívánt hőfokra. A bemelegítési idő – kb. 5 perc – eltelte után üljön be a szaunába, így a teste együtt melegszik fel a szauna levegőjével.

Az infraszauna használata előtt és után egyaránt fontos a megfelelő folyadékpótlás. Erre a célra legmegfelelőbb ásványvíz fogyasztása.
Az infraszaunázás előtti zuhanyozás fokozottabb izzadást eredményezhet.
A kabinban tanácsos ülő helyzetben elhelyezkedni, mert az inframeleg horizontálisan terjed.
Már rövid idő után elkezdődik az izzadás. Ha a kiválasztott hőmérsékletet kellemetlennek találja, nyugodtan kinyithatja az ajtót. Ezáltal nem az infrasugárzás távozik, hanem csak hő.
Infaraszaunázás után tanácsos a már kikapcsolt fülkében maradva még 10-15 percig fokozatosan izzadva lehűlni, végül langyos vízzel zuhanyozni.

Az infraszauna egészségre gyakorolt hatása

A NAP EREJE

A Nap az energiáját belsejének infravörös részéből nyeri. Az UV-sugarakkal ellentétben itt olyan meleg sugarakról van szó, amelyek az egészségről és a jó közérzetről gondoskodnak. Az infrasugarak nem tévesztendők össze az utlraibolyasugárzással, amely égést és bőrkárosodást okozhat.
Az infrasugárzás olyan energia, amely anélkül melegíti fel a tárgyakat, hogy a körülöttük lévő levegőt is felmelegítené. Az infrasugarakat évek óta használják orvosi és terápiás célokra. Alkalmazása teljesen biztonságos.
A mindennapi életben a Nap a sugárzó energia forrása. Mi történik, ha a nap egy felhő mögé bújik? Annak ellenére, hogy a levegő hőmérséklete nem csökken, úgy érezzük, mintha hűvösebb lenne. A felhők eltakarják a napot, és ilyenkor azonnal érzékeljük a meleget adó sugarak hiányát.

FELHASZNÁLÓ BARÁT

Az infrakabin bármely helyiségben felállítható. Használhatják fiatalok és idősek. Mindössze 1,5 m2 helyre és egy 230 V-os hálozati csatlakozóra van szükség. A felfűtési idő 5 perc. A 40-60 C-os, alacsony léghőmérséklet következtében használata kellemes és csak kb.30 percet vesz igénybe. Ezután elég csak lezuhanyozni, és az ember máris úgy érzi magát, mintha újjá született volna.

MIÉRT OLYAN EGYEDÜLÁLLÓ AZ INFRASZAUNA?

Mert a különböző terápiás és egészségmegelőző kezelések, valamint számos betegség gyógyításakor alkalmazott kiegészítő kezelés során az infrasugárzás a szöveteket melegíti fel, anélkül, hogy a szervezetet megterhelné.

SPORT

Az infraszauna arra is alkalmas, hogy sérülések idején, a kényszerű pihenő alatt az izmokat formában tartsa. Sportolás előtt ajánlatos a kabint az izomzat bemelegítésére használni. Ilyenkor a meleget adó sugarak mélyen kifejtett hatásának köszönhetően a kabint felöltözve is lehet használni.

A SZÍVRE HASZNÁLT PASSZÍV EDZÉSHATÁS

Az infraszauna lehetővé teszi a keringési rendszer és a szív erezetének edzését olyan tolókocsiban ülő, vagy mozgássérült emberek számára is, akik kondíciónáló programokkal nem terhelhetők.

AZ INFRASUGÁRZÁS NÖVELI A SZÖVETEK NYÚJTHATÓSÁGÁT

Ez a hatás a sérült inak, szalagok vagy izmok kezelésénél, valamint a sportolók sérülékenységének minimalizálása miatt fontos.

AZ INFRASZAUNA ELŐSEGÍTI AZ ÖN VITALITÁSÁT

A meleg sugarak azok, amelyek mélyen kifejtett hatásuknak köszönhetően belső szerveinket pozitívan tudják befolyásolni. Ezek a sugarak 40 mm mélyen hatolnak be a testbe. Az infrasugarak más meleget adó sugarakkal összehasonlítva a leghatásosabbak, mert az anyagot a levegő szállítóeszközként történő felhasználása nélkül melegítik fel. Ezáltal kellemes, 40-60 C-os leghőmérséklet érhető el. A fűtőszálak hőmérséklet tartománya, valamint egy bársonyos réteggel ellátott fémrács védelmi tökéletesen biztonságos használatot tesznek lehetővé.

IZZADÁS

Az infrakabinban a test 80%-ban vizet 20%-ban pedig nem víz jellegű elemeket, mint pl. zsírt, koleszterint, zsírban oldódó méreganyagokat, nehézfémeket, valamint savakat veszít. Természetes, egészséges izzadási folyamat hatására belülről kifelé haladó mélyreható tisztulás következik be. A hagyományos szaunához képest kétszer, háromszor jobban izzadunk.
Elemezték és összehasonlították infraszaunát, illetve hagyományos szaunát használó emberek izzadságát. A következő megállapításra jutottak:

Hagyományos forrólevegős Szauna Infraszauna
Víz veszteség 95-97%
80-85%
Nem víz jellegű
veszteség
3-5%
15-20%


Az infrakabin segítséget jelent az alábbi esetekben:

-magas vérnyomás légcsőhurut asztma
-alacsony vérnyomás keringési zavarok megfázás
-szív- és érrendszeri betegségek derékzsába veseműködési zavarok
-derékfájás méregtelenítés álmatlanság
-stressz leégés revitalizálás
-sportsérülések torok,orr, fül hátfájás
-fülzúgás altesti fájdalmak reuma,artrózis
-emésztési zavarok izületi gyulladás ficamok
-bőrbetegségek végtagmerevség fogyás
-kimerültségek cellulitisz tüdőgyulladás
-fájdalomcsillapítás sérülések izomhúzódás

KEZELÉS

MAGAS VÉRNYOMÁS

A kíméletes szaunázás javasolt. Mindenkinek ajánlott, akiknek gyógyszerek segítségével normálisra állították be a vérnyomását. Tilos azonban szaunázás után a hidegvizes medence használata! Célszerű a testet a levegőn lehűteni utána pedig zuhanyozni.

ALACSONY VÉRNYOMÁS

Nincs ellenjavallat. Az infraszauna használata ebben az esetben igen jótékony.

SZÍV- ÉS ÉRRENDSZERI BETEGSÉGEK

Ha a vér sok koleszterint és zsírt tartalmaz, az a következő hatásokhoz vezet:
A vér sűrűbbé válik, így a vörösvértestek összetapadnak, ami oxigénhiányt eredményez.
Az artériák elzáródásával nő a vérnyomás, ami szívinfarktust okozhat. A zsírsejtek vércukorfelvételét megakadályozza, a sejtek nem tudják hasznosítani a megtermelt inzulint, cukorbetegség alakulhat ki. A cél az, hogy ezeket a folyamatokat az infrasugarakkal pozitívan befolyásoljuk.

KERINGÉSI ZAVAROK

Bizonyos testrészek felmelegítése a többi testrészben reflexszerűen értágító hatást kelt. A vérkeringés javul.

A VESE MŰKÖDÉSI ZAVARAI

A vese tehermentesítését érjük el a mérgező anyagok kiválasztásával, igy a vese működési zavarai miatt keletkező panaszok, mint pl.a boka duzzanata, csökkennek.

MÉREGTELENÍTÉS

Az infraszauna használatával a hagyományos szaunákhoz képest a következőket érük el:kétszer –háromszor több izzadás
Háromszor-hétszer nagyobb nem víz jellegű összetevő van az izzadtságban
Hatszor-húszszor nagyobb méregtelenítő hatás

SZÉPSÉG

Az infraszauna intenzív ösztönző hatással van a bőr vérkeringésére. Ez pedig döntő jelentősségű a szép, fiatalos, puha bőr érdekében, mert a bőr a mélytisztítás hatásaként megszabadul a szennyeződésektől és az elhalt sejtektől.
Megszünteti a bőr egyenetlenségeit, javítja és erősíti a bőr rugalmasságát, a bőr lággyá, puhává válik.

FOGYÁS

 • Az infrasugárzás hatására a mérgező anyagok a szervezetből, a zsír pedig elég. Ezek hatásosan támogatják a fogyókúrát.
 • 1gramm izzadság előállításáoz 0,580 kcal-t használ fel szervezetünk. Pl. egy általános kondíciójú személy egy infraszaunázás alkalmával kb. fél liter izzadtságot termel, ami 300 kcal elégetésével keletkezik. Ez kb.3,5-5 km táv lefutásához hasonlítható.
 • Az olyan szervezet, amelyik jobban alkalmazkodik a meleghez, könnyen kiizzadhat 600-800 kcal-t, minden negatív következmény nélkül. Az így elveszett folyadék könnyen pótolható vízzel, anélkül, hogy az elégetett kalóriákat újra bevinnénk.
 • Néhány sport a kalóriégetés szempontjából, kcal/órában:
 • Evezés vagy maratoni futás 800 kcal
 • Squash 680 kcal
 • Úszás vagy kocogás 400 kcal
 • Tenisz 330 kcal
 • Biciklizés 300 kcal
 • Gyaloglás vagy golfozás 200 kcal
 • A kutatások bebizonyították, hogy nem kell ahhoz nagyon lefárasztania magát az embernek, hogy fitté váljon, vagy fitt maradjon. Heti plussz 1000 kcal elégetésével a cél elérhető. Nem számít hogyan, a lényeg, a kalóriaégetés stimulálása.

CELLULITISZ

A cellulitisz egy zselészerű anyag, ami vízből, zsírból és salakanyagokból áll. Ezek összegyűlnek a bőr alatt. Az infrakabin használata újra egyensúlyba juttatja a bőrt, és lehetővé teszi a test számára, hogy ezektől az anyagoktól megszabaduljon.

TOROK, ORR , FÜL

Elegendő infrakezelés hatására megszűnik a középfülgyulladás, torokfájás és orrvérzés.

FÁJDALOM CSILLAPÍTÁS

Az infravörösrendszer hatásosan alkalmazható artririsznél, fej- és hátfájásnál, izomgörcsöknél, stb.

SÉRÜLÉSEK

Az infrasugarak segítenek ficamok, rándulások, izomgörcsök esetén.

LEÉGÉS

Az infrasugarak kiválóan enyhítik a napégés következményeit.

IDŐSEBBEK SZÁMÁRA

Az infrasugarak hatékonyan támogatják a megelőzést és számos probléma megoldását megkönnyítik. A test ellenállóbb lesz, teljesítőképessége javul.

FÉNYTERÁPIA, AROMATERÁPIA ÉS ZENE

SZINEK

Használja ki a fény kedvező tulajdonságait a pozitív összhatás érdekében. A színes fény segít az egészség megőrzésében és energiával tölti fel a testet.
-vörös: élénkítően hat és energiával telít.
-kék:nyugtat és ellazít, elégedettségérzést ad és nyugodt alvást biztosít.
-zöld:nyugtatja az idegeket, érzelmi kiegyensúlyozottságot okoz.
-sárga:a napsugár hatását kelti. Az új remény vidámmá tesz.

AROMATERÁPIA

Csak természetes olajokat használjon! Tegyen egy kis vizet az illatosító tálkába, madj 4-5 csepp illóolajat. A finom illatok a jó közérzet velejárói.

ZENE

A kívánságra az infrakabinba építhető rádiósmagnó csodás lehetőséget biztosít arra, hogy kedvenc zenéjének dallamait élvezhesse. A zene kiválóan oldja a feszültséget.

MŰSZAKILAG TÖKÉLETES

-Svájci technológia
-bevizsgált termék
-installáció nem szükséges (220 V hálozati csatlakozás)
-2 év garancia
-fenyőfából készült
-biztonsági üveges panorámajtó
-alacsony energiafogyasztás
-kívánságra beszerelhető rádiósmagnó

 
 
   
6000 Kecskemét, Ceglédi út 22. • Telefon: 76/509-700 • E-mail: info@kardosuszodatechnika.hu