AKCIÓS TERMÉKEK

CALDERA SPAS
masszásmedence

MEDENCÉK

MEDENCEFEDÉS

VÍZKEZELÉS, VÍZTISZTÍTÁS

SZÖKŐKUTAK

MOZAIK

SZAUNA
Kedvezmény a bemutatótermi kabinokra!

GŐZKABINOK

USZODAI VÍZKEZELŐ BERENDEZÉSEK

KIKAPCSOLÓDÁS
vicces képek, videókNYITVA TARTÁS
Hétfőtől-Péntekig:
8:00 - 16:00 óráig
Szombat: zárva

 

Vas- és mangántalanítás, arzéncsökkentés katalitikus szűréssel

A vastalanító berendezés egy kiváló minőségű speciális szűrőanyaggal (Birm) töltött oszlop, mely a kezelendő vízben lévő oldott vasat (Fe++) vízben oldatlan Fe+++ vasvegyületekké alakítja. Az így kivált csapadékot a felületén visszatartja, mely csapadék ellenáramban könnyen visszamosható. A berendezést általában automata vezérlőfejjel szereljük, mely a visszamosatást vezérli, de költséghatékonyabb megoldásként kézi mosatású készülék is rendelhető.

Ha a víznek a mangántartalma is magas, olyan szűrőanyagot használunk (Greensand Plus), amely a vas mellett az oldott mangánt is oldatlan állapotúvá alakítja. A Greensand Plust időnként kálium-permanganát (hipermangán) vagy nátrium-hipoklorit vizes oldatával (hipó) regenerálni kell. Ezt a folyamatot a berendezés (idővezérlés alapján) automatikusan végrehajtja, a kezelő részéről csak rendszeres vegyszer-utánpótlásra van szükség.

A vízben oldott arzén bizonyos mértékben kötődik a vashoz, ezért ha a víz vastartalma elég nagy, fenti technológiával az arzén is kiszűrődik a vassal együtt.

A vastalanító beépítéséhez csupán elektromos áramra és csatorna csatlakozásra van szükség, melyen keresztül az öblítővíz gravitációsan távozhat.

A szűrőanyagok egy idő után elhasználódnak, így azokat cserélni kell. A végleges kimerülés függ a vízminőségi paraméterektől és az átfolyt vízmennyiségtől, de a Birm (vastalanító) élettartama kb. 3 év, a Greensand Plus (vas-mangántalanító) élettartama 5-7 évre tehető.

 
 
   
6000 Kecskemét, Ceglédi út 22. • Telefon: 76/509-700 • E-mail: info@kardosuszodatechnika.hu