AKCIÓS TERMÉKEK

CALDERA SPAS
masszásmedence

MEDENCÉK

MEDENCEFEDÉS

VÍZKEZELÉS, VÍZTISZTÍTÁS

SZÖKŐKUTAK

MOZAIK

SZAUNA
Kedvezmény a bemutatótermi kabinokra!

GŐZKABINOK

USZODAI VÍZKEZELŐ BERENDEZÉSEK

KIKAPCSOLÓDÁS
vicces képek, videókNYITVA TARTÁS
Hétfőtől-Péntekig:
8:00 - 16:00 óráig
Szombat: zárva

 

Vízlágyítás ioncserés eljárással

A vízlágyító berendezések ioncserés eljárás alapján működnek. A keményvíz átáramlik az ioncserélő gyantán, ahol megtörténik a víz lágyítása. A berendezés ioncserélő gyantatöltete a keménységet okozó Ca++ és Mg++ ionokat Na+ ionokra cseréli, amelyek magasabb vízhőmérsékleten sem válnak ki. A töltetet bizonyos mennyiségű lágyvíz letermelése után regenerálni kell. A regenerálás nagy tisztaságú NaCl (só-) oldat felhasználásával automatikusan történik. Regenerálás során a sóléből a Na+ ionok újra a gyantába kerülnek, az előzőleg megkötött Ca++ és Mg++ ionok pedig az öblítővízzel együtt csatornába ürülnek. A berendezés teljesen automatikus mennyiségvezérlésű, elvégzi az összes tisztítási, regenerálási folyamatot. A kezelő személyzet részéről csak időszakos felügyeletet, valamint rendszeres só utánpótlást igényel. A regeneráló só kézi adagolása nem szükséges, csak mennyiségét kell ellenőrizni, és szükség esetén utántölteni.

A vezérlő automatika a lágyító gyanta regenerálását vízfelhasználási szünetben, éjszakai időpontban végzi. Erre azért van szükség, mert a regenerálás alatt a berendezés nem változtat a belépő víz keménységén, így az lágyítatlanul jutna a hálózatba.

A vízlágyító gyanta 0,1 nk° keménységű vizet állít elő. Az ivóvízre minimálisan engedélyezett 5 nk° keménységű víz eléréséhez a vizet lágyítás után kissé fel kell keményíteni. Ezt a lágyított vízhez a felhasználással arányos mennyiségű nyersvíz hozzákeverésével, bekeverő szelep segítségévet érjük el. Így a lágyítóból már a beállított keménységű víz lép ki.

A vízlágyító igény esetén intelligens vezérlőfejjel is szerelhető. Alkalmazásával a regenerálás során kevesebb sót és vizet használ fel, így a berendezés üzemeltetése gazdaságosabb.

Ha a vízben határérték feletti a vas- vagy mangántartalom, akkor az ioncserélő gyanta részben reverzibilis, részben irreverzibilis károsodást szenvedhet. A biztonságos üzemeltetés érdekében a berendezést csak ivóvíz minőségű vízzel szabad üzemeltetni. Ahol a víz minősége rosszabb, ott előszűrést, vastalanítást kell alkalmazni.

A vízlágyító opcionálisan elektroklórozó cellával is szerelhető, mely a beállított időközönként a regeneráló sóból klórt állít elő, fertőtlenítve a gyantágyat. Így a mikroorganizmusok elszaporodása megakadályozható.

 
 
   
6000 Kecskemét, Ceglédi út 22. • Telefon: 76/509-700 • E-mail: info@kardosuszodatechnika.hu