Uszodai vízkezelő berendezések

 

Blue Lagoon

Irány a vegyszermentes uszoda!

Blue Lagoon uszodai és kismedence víztisztító berendezések

A Blue Lagoon víztisztító berendezések forradalmian új megoldást jelentenek az uszodák, kerti medencék, fürdők vizének tisztításában.

 

A környezetbarát, melléktermék nélküli UV-C sugárzás úgy fertőtleníti a vizet, hogy eközben a fertőtlenítéshez használt klór és más vegyszerek mennyiségét minimális szintre lehet csökkenteni, vagy éppenséggel el is lehet hagyni teljesen. Ezt különböző más módszereknek az UV-C sugárzással való kombinálása teszi lehetővé, mint például réz-ionok, vagy ózon-gáz használata.

A klór a víz fertőtlenítéséhez szükséges, de sajnos több kellemetlen mellékhatása is van.

 

Bőr irritáció, viszketés, gyulladt, piros szemek mellett légúti gyulladást, irritációt okozhat, és ehhez járul még a kellemetlen klór-szag. Mindezek a hatások különösen a gyerekeknél jelentősek, asztmás gyerekekre kimondottan veszélyes lehet a klórgáz belélegzése.

Véletlen túladagolás esetén komoly veszélyt jelent a belélegzett klór-gáz. Bár ez ritka, volt már rá példa.

 

 

 

 

A Blue Lagoon rendszerek nagyságrendekkel csökkentik ezeket a problémákat, hiszen típustól függően a felhasznált klór mennyisége 80-90-100%-al csökkenthető!
Mindez anélkül, hogy a víz tisztasága, sterilitása csökkenne.

A klór mennyiségének ilyen drasztikus csökkenésével nemcsak a fenti problémák szűnnek meg, de csökken a medence karbantartásának ideje, és nem utolsósorban költsége is, hiszen a vegyszerek vásárlására az eredeti költség töredékét kell csak költeni.

Blog bejegyzések

 • Szeretne új kerti grill készüléket?

  2018 július 11. / Akciók

  Ha már régóta vágyott egy kerti sütögetésre, itt a nagyszerű alkalom, akciónk keretén belül, használt grill készülékét beszámítva akár 80.000 Ft - al olcsóbban tudja megvenni álmai kerti grill sütőjét!

 • Új! Fedezze fel a műfű előnyeit

  2018 május 22. / Hasznos tanácsok

  Meseszép és örökzöld: Tökéletes gyep mindenkor, költség és időmegtakarítás. Minimális karbantartási igény: Egész évben élvezhető friss zöld pázsit, még az árnyékos helyeken is.

 • Miért pont a kerti gázgrillek?

  2018 január 11. / Hasznos tanácsok

  A kerti sütés nem véletlenül olyan népszerű, hiszen friss levegőn, zöld környezetben készíthetünk ínycsiklandó ételeket, a sütést pedig összeköthetjük egy szórakoztató vendégséggel is. Már csak azt kell eldönteni, milyen grillsütőt vásároljunk.