Mi a különbség az infra és a finn szauna között?

Mi a különbség az infra és a finn szauna között?

A szaunázás köztudottan jótékony hatást gyakorol mind a testi, mind a lelki állapotra. Erősíti az immunrendszert, méregtelenít és energiával tölt fel. Azonban megannyi fajtája áll rendelkezésünkre, melyek sokban eltérnek. De pontosan miben is?

A legnagyobb eltérés az infra- és a finn szauna között a melegítés módja. A hagyományos, vagy más néven a finn szauna egy speciális kályha segítségével melegíti a levegőt 70-100°C-ra. Ellenben az infra szauna esetében egy infrasugárzó szabályozza a hőmérsékletet 45-65°C környékére. A nagy hőmérséklet különbség ellenére azonban az infra szauna képes a bőr legmélyebb rétegeibe hatolni, így közvetlenül a test hőmérsékletének megemelésével beindítani a méregtelenítési folyamatot.

Hogy melyiket választjuk, végső soron igényeinken múlik. Míg a finn szauna lassabban, ugyanakkor kikapcsolóbban hat a testünkre és szellemünkre, addig az infra szauna egy intenzívebb megoldást kínál. Bármelyik mellett is dönt, a kivitelezéshez forduljon hozzánk bizalommal!

Blog bejegyzések

 • Új! Fedezze fel a műfű előnyeit

  2018 május 22. / Hasznos tanácsok

  Meseszép és örökzöld: Tökéletes gyep mindenkor, költség és időmegtakarítás. Minimális karbantartási igény: Egész évben élvezhető friss zöld pázsit, még az árnyékos helyeken is.

 • Miért pont a kerti gázgrillek?

  2018 január 11. / Hasznos tanácsok

  A kerti sütés nem véletlenül olyan népszerű, hiszen friss levegőn, zöld környezetben készíthetünk ínycsiklandó ételeket, a sütést pedig összeköthetjük egy szórakoztató vendégséggel is. Már csak azt kell eldönteni, milyen grillsütőt vásároljunk.

 • Medencék építése: Milyen legyen?

  2018 január 11. / Hasznos tanácsok

  Medencét szeretne építtetni a kertbe? Ehhez tudnia kell, milyen medence épüljön meg a kiszemelt helyre. Medencét választhat alapanyag szerint, így például léteznek műanyag, vagyis kerámia medencék, de betonfalú és fémfalú medencéket is építtethet fólia burkolattal, továbbá kerülhet a medence belső falára csempe vagy mutatós üvegmozaik is.