Csapatunk garanciával vállalja medencék szakszerű téliesítését a tisztítástól a fertőtlenítésen keresztül a medence takarásáig.

Így elkerülhető a fagyok által okozott sérülés a medence szerkezetben, valamint a vízgépészetben.

A medencék téliesítését feltöltött állapotban javasoljuk.

 

Téliesítés menete:

Mielőtt beköszöntene a tél, téliesíteni kell a medencénket, így biztosíthatjuk, hogy megfelelő védelmet kapjon a medencénk és  gépészeti berendezéseink.

Első lépésként a medencénket alaposan ki kell tisztítani, megfelelő módon eltávolítani minden szennyeződést a medence vizéből és a burkolatról is.

Ezután le kell engednünk a medence vizét a megfelelő szintig, ami a lámpák szintje alatt található, de ez eltérő is lehet egyes medencék esetén. Fontos figyelnünk arra, hogy a gépészeti csövekben ne maradjon víz, mert ezek szétfagyhatnak.

Amennyiben a medencénkben vannak lámpák ezt ki kell szerelni és vagy lesüllyeszteni a medence fenekére vagy ki kell tenni a peremére.

Következő lépésként a medencébe megfelelő mennyiségű speciális téliesítő vegyszert kell adagolni, ezzel elkerülve az algásodást és a vízkő képződését.

Mikor ezekkel megvagyunk, helyezzük a vízbe a fagytesteket, ügyelve a fagyveszélyes helyekre és a lépcsőkre, így megakadályozzuk, hogy a víz felszínén kialakuló jég kárt okozzon a medencénk burkolatában.

Amint ezzel is kész vagyunk jöhet a téli takaró fólia amivel le kell takarni a medencénket. nagyon fontos, hogy a fóliát megfelelően rögzítsük, mert ha sok csapadék esik rá és nincs megfelően rögzítve, bele eshet a medencébe és akkor már nem gátolja a szennyező anyagok bele kerülését a vízbe. A legjobb megoldás erre ha vízzsákokkal lesúlyozzuk, de köteleket is használhatunk a rögzítésre.

Ne feledkezzünk meg a gépház téliesítéséről sem. Szivattyúkat és vegyszerező berendezéseket szereljük le és zárt, fagymentes helyre tegyük őket. A gépészeti csövekre figyeljünk ne maradjon benne víz!

Ezeket a lépéseket ha a tél megérkezése előtt elvégezzük nyugodtak lehetünk, hogy a medencénket megóvtuk a tél viszontagságaitól.

Kérjük ki szakemberek tanácsát vagy végeztessük el velük a téliesítést, ha nem tudjuk ezeket magunk elvégezni.

Referenciánk képeit itt tudja megtekinteni egy medence téliesítéséről >>>


További képek

Blog bejegyzések