Csapatunk garanciával vállalja medencék szakszerű téliesítését a tisztítástól a fertőtlenítésen keresztül a medence takarásáig.

Így elkerülhető a fagyok által okozott sérülés a medence szerkezetben, valamint a vízgépészetben.

A medencék téliesítését feltöltött állapotban javasoljuk.

 

Téliesítés menete:

Mielőtt beköszöntene a tél, téliesíteni kell a medencénket, így biztosíthatjuk, hogy megfelelő védelmet kapjon a medencénk és  gépészeti berendezéseink.

Első lépésként a medencénket alaposan ki kell tisztítani, megfelelő módon eltávolítani minden szennyeződést a medence vizéből és a burkolatról is.

Ezután le kell engednünk a medence vizét a megfelelő szintig, ami a lámpák szintje alatt található, de ez eltérő is lehet egyes medencék esetén. Fontos figyelnünk arra, hogy a gépészeti csövekben ne maradjon víz, mert ezek szétfagyhatnak.

Amennyiben a medencénkben vannak lámpák ezt ki kell szerelni és vagy lesüllyeszteni a medence fenekére vagy ki kell tenni a peremére.

Következő lépésként a medencébe megfelelő mennyiségű speciális téliesítő vegyszert kell adagolni, ezzel elkerülve az algásodást és a vízkő képződését.

Mikor ezekkel megvagyunk, helyezzük a vízbe a fagytesteket, ügyelve a fagyveszélyes helyekre és a lépcsőkre, így megakadályozzuk, hogy a víz felszínén kialakuló jég kárt okozzon a medencénk burkolatában.

Amint ezzel is kész vagyunk jöhet a téli takaró fólia amivel le kell takarni a medencénket. nagyon fontos, hogy a fóliát megfelelően rögzítsük, mert ha sok csapadék esik rá és nincs megfelően rögzítve, bele eshet a medencébe és akkor már nem gátolja a szennyező anyagok bele kerülését a vízbe. A legjobb megoldás erre ha vízzsákokkal lesúlyozzuk, de köteleket is használhatunk a rögzítésre.

Ne feledkezzünk meg a gépház téliesítéséről sem. Szivattyúkat és vegyszerező berendezéseket szereljük le és zárt, fagymentes helyre tegyük őket. A gépészeti csövekre figyeljünk ne maradjon benne víz!

Ezeket a lépéseket ha a tél megérkezése előtt elvégezzük nyugodtak lehetünk, hogy a medencénket megóvtuk a tél viszontagságaitól.

Kérjük ki szakemberek tanácsát vagy végeztessük el velük a téliesítést, ha nem tudjuk ezeket magunk elvégezni.

Referenciánk képeit itt tudja megtekinteni egy medence téliesítéséről >>>


További képek

Blog bejegyzések

 • Medence rekonstrukció

  2023 szeptember 15. / Történetek

  Cégünk számára egy izgalmas és kihívásokkal teli projektbe kezdhettünk, amikor megkaptuk a megtisztelő feladatot, hogy elvégezzük egy elhasználódott fólia béléses medence rekonstrukcióját. A medence felújítása nem csak egy egyszerű munka, mert nem lehet tudni miként történt a betonban a korábbi csövezeték kiépítése.

 • Álommedence kivitelezése: Prémium üvegmozaik és vízgépészet

  2023 szeptember 8. / Történetek

  Üdvözöljük blogunk legújabb részében, ahol egy igazi vízi csoda megvalósításának történetét és lenyűgöző eredményét osztjuk meg Önnel. Ezúttal egy 11x4 méteres beltéri medence elkészítésének izgalmas utazására invitáljuk Önt, amely üvegmozaikkal burkolt és feszített víztükrű kivitelben pompázik.
  Ebben a blogbejegyzésben bemutatjuk az üvegmozaik medencék varázslatát, és részletesen bepillantást nyújtunk a prémium minőségű vízgépészet és kivitelezés kulisszái mögé. A megrendelői álom megvalósítása soha nem volt ilyen izgalmas és látványos!
  Képekkel illusztrált leírásunkban megmutatjuk, hogyan teremtettünk egyedi és lenyűgöző élményt a medence szerelmeseinek. Vezesse be magát az álmodozás és inspiráció világába, és készüljön arra, hogy medenceszépségekbe merüljön!

 • 7+1 kérdés masszázsmedencékkel kapcsolatban

  2020 május 13. / Hasznos tanácsok

  Leggyakoribb kérdéseinket összegyűjtöttük masszázsmedencéinkkel kapcsolatban.