A lakossági vízkezelők és víztisztítók olyan készülékek és rendszerek, amelyek célja a háztartási, és fúrt kutas víz minőségének javítása, és a vízben található szennyeződések, vegyi anyagok, íz- és szagtalanítás vagy más problémák kezelése.

Ezek a berendezések lehetővé teszik a csapvíz tisztítását, és javítják a víz ízét és szagát. A vízkezelők és víztisztítók sokféle célra alkalmazhatók, például ivóvízminőség javítására, a vízben található keményítők, klór és egyéb szennyeződések eltávolítására.

A megfelelő vízkezelő vagy víztisztító kiválasztása attól függ, hogy milyen specifikus vízminőségi problémákat szeretne megoldani, és milyen típusú vízforrással rendelkezik. Ezek a berendezések segíthetnek javítani a csapvíz minőségét és biztonságát, valamint hozzájárulhatnak az egészséges ivóvíz biztosításához otthonában.

Bármilyen további információra van szüksége ezekkel a termékekkel kapcsolatban, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal!


Fertőtlenítés klórozással

Ha a vízkezelő rendszerben valamilyen okból nyitott kiegyenlítő tartály (puffertároló), vagy olyan gépészeti elem kerül beépítésre, amelyben pang a víz, baktériumok és egyéb mikroorganizmusok szaporodhatnak el. Ennek megakadályozására vegyszerszivattyú segítségével kis mennyiségű klórt kell adagolni. A víz szabadklór tartalma a hálózati vízhez hasonló lesz.

Csírátlanítás UV fénnyel

Az ultraviola csírátlanító berendezés elpusztítja a baktériumok és vírusok mintegy 99,9%-át és teljesen biztonságos, maradványanyagoktól mentes csírátlanítást garantál. A berendezés működésének alapja, hogy a 254 nm hullámhosszú UV sugárzás megváltoztatja a mikroba molekulák genetikai információit, ilyen módon megakadályozza azok anyagcsere folyamatát, valamint reprodukciós képességüket.

Ultraszűrés

Az ultraszűrés alacsonyabb nyomásérték mellett üzemel, mint a fordított ozmózis (RO). Itt is termelt víz és szennyvíz keletkezik. Az ultraszűrésnél egy kevésbé tömörített membránt használunk. Az ipari és lakossági vízkezelés területén általában kb. 0,02 mikron pórusméretű ultraszűrőket használnak. Az ultraszűrők alapvetően kiszűrik a vízből a pórusméretnél nagyobb részecskéket, baktériumokat és a jóval kisebb méretű vírusokat is.

Vízlágyítás ioncserés eljárással

A vízlágyító berendezések ioncserés eljárás alapján működnek. A keményvíz átáramlik az ioncserélő gyantán, ahol megtörténik a víz lágyítása. A berendezés ioncserélő gyantatöltete a keménységet okozó Ca++ és Mg++ ionokat Na+ ionokra cseréli, amelyek magasabb vízhőmérsékleten sem válnak ki.

Vas- és mangántalanítás, arzéncsökkentés katalitikus szűréssel

A vastalanító berendezés egy kiváló minőségű speciális szűrőanyaggal (Birm) töltött oszlop, mely a kezelendő vízben lévő oldott vasat (Fe++) vízben oldatlan Fe+++ vasvegyületekké alakítja. Az így kivált csapadékot a felületén visszatartja, mely csapadék ellenáramban könnyen visszamosható. A berendezést általában automata vezérlőfejjel szereljük, mely a visszamosatást vezérli, de költséghatékonyabb megoldásként kézi mosatású készülék is rendelhető.

Klórvegyületek, íz- és szagrontó anyagok eltávolítása aktívszénszűrővel (adszorpció)

A szűrőben alkalmazott kiváló minőségű granulált aktívszén adszorpciósan köti meg a szabad és kötött klórvegyületeket. A töltet idővel telítődik, így amikor a kezelt vízben megjelenik a klór, a töltetet ki kell cserélni.

Arzénmentesítés granulált vas-hidroxiddal (adszorpció)

A szűrőben alkalmazott granulált vas-hidroxid (Bayoxide vagy GEH) adszorpciósan köti meg a vízben oldott arzént. A töltet kitűnő szűrést garantál, vagyis a vízben oldott arzén több, mint 90%-át képes megkötni. Ezzel garantálható, hogy a kezelt víz kevesebb mint 10 µg/l arzént fog tartalmazni.

Mechanikai szűrés homokszemcsék, lebegőanyagok kiszűrésére

A mechanikai védőszűrő a vizet használó berendezések, illetve a vízkezelő rendszer elejére installálva védi a berendezéseket a homokszemek, rozsda és egyéb mechanikai szennyeződések okozta kártól.

Ammóniummentesítés vegyszeres oxidációval

A leginkább elterjedt technológia az ammónium eltávolítására a törésponti klórozás, melynek során vegyszeradagoló szivattyú segítségével az átfolyással arányos mennyiségű klórt (esetleg más oxidáló vegyszert) juttatunk a vízbe.

Többkomponensű (kevert) szűrőanyag vízlágyításra, vas, mangán és ammónium eltávolítására

A leggyakoribb szennyezőanyagok eltávolítása akár egy berendezéssel is megoldható: az Ecomix-A vagy Ecomix-C jelű szűrőanyag a fentieken kívül a szerves szennyezőket is kiszűri a vízből. Az Ecomix töltet a vízlágyító műgyantához hasonlóan sóval regenerálható.

Alacsony ásványi anyag tartalmú ivóvíz készítő ozmózis elvű víztisztító berendezés

A készülék közvetlenül az ivóvíz hálózatra köthető, nem használ adalékokat, és kémiai reakciók alkalmazása nélkül tisztítja a vizet, amely így azonnal iható.

Fordított ozmózis (RO)

A fordított ozmózis folyamat a vízmolekulák és a vízben jelen levő más oldott anyagok részecskéinek szétválasztását jelenti egy féligáteresztő membrán segítségével. Ez a minden élő sejtben lezajló természetes ozmózis folyamat megfordítását jelenti.

Termékek:
Vízkezelők, víztisztítók

Blog bejegyzések

 • Medence rekonstrukció

  2023 szeptember 15. / Történetek

  Cégünk számára egy izgalmas és kihívásokkal teli projektbe kezdhettünk, amikor megkaptuk a megtisztelő feladatot, hogy elvégezzük egy elhasználódott fólia béléses medence rekonstrukcióját. A medence felújítása nem csak egy egyszerű munka, mert nem lehet tudni miként történt a betonban a korábbi csövezeték kiépítése.

 • Álommedence kivitelezése: Prémium üvegmozaik és vízgépészet

  2023 szeptember 8. / Történetek

  Üdvözöljük blogunk legújabb részében, ahol egy igazi vízi csoda megvalósításának történetét és lenyűgöző eredményét osztjuk meg Önnel. Ezúttal egy 11x4 méteres beltéri medence elkészítésének izgalmas utazására invitáljuk Önt, amely üvegmozaikkal burkolt és feszített víztükrű kivitelben pompázik.
  Ebben a blogbejegyzésben bemutatjuk az üvegmozaik medencék varázslatát, és részletesen bepillantást nyújtunk a prémium minőségű vízgépészet és kivitelezés kulisszái mögé. A megrendelői álom megvalósítása soha nem volt ilyen izgalmas és látványos!
  Képekkel illusztrált leírásunkban megmutatjuk, hogyan teremtettünk egyedi és lenyűgöző élményt a medence szerelmeseinek. Vezesse be magát az álmodozás és inspiráció világába, és készüljön arra, hogy medenceszépségekbe merüljön!

 • 7+1 kérdés masszázsmedencékkel kapcsolatban

  2020 május 13. / Hasznos tanácsok

  Leggyakoribb kérdéseinket összegyűjtöttük masszázsmedencéinkkel kapcsolatban.